Preguntes freqüents

Què són els panells solars?

Els panells solars estan fets de cèl·lules fotovoltaiques que converteixen la llum solar en electricitat de corrent continu. Mentre els raigs del sol estiguin incidint sobre la seva coberta, els seus panells estaran convertint la radiació solar en electricitat de corrent contin. Però per obtenir el tipus d’energia necessària per al ús a la llar necessitarà un inversor de corrent.

Com funciona el procés d'instal·lació de panells solars a casa?

Només has de contactar amb nosaltres i un agent Pirineu Solar es posarà en contacte amb tu per conèixer les teves necessitats i poder estudiar la instal·lació que més s’adapti al seu consum. Un cop acceptada, nosaltres prepararem tots els permisos necessaris per poder realitzar la instal·lació. Un cop disposem dels permisos, es procedeix a executar la instal·lació que pot trigar entre 2 i 5 dies, depenent de la mida. Un cop finalitzada la instal·lació es realitza la legalització que sol trigar entre 4 i 6 setmanes. I després, a estalviar amb l’energia solar!

Com puc calcular el cost de la meva instal·lació?

Per poder definir el kit que més s’ajusta al seu consum, s’ha de tenir en compte tots els consums elèctrics que es tenen. Amb aquesta informació i el seu consum anual, es pot definir la mida òptima de la instal·lació d’autoconsum. Contacta amb nosaltres i ho calcularem sense cost.

És legal instal·lar panells solars a casa?

Si, la normativa per a instal·lacions d’autoconsum està totalment desenvolupada i hi ha nombroses web oficials on s’explica el procés que s’ha de seguir per a la seva legalització. La normativa sobre la qual es basen aquestes instal·lacions són el RD900 / 2015 que defineix les condicions tècniques i administratives per a les instal·lacions d’autoconsum i el RD842 / 2002 que defineix les condicions tècniques i de seguretat de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió.

S'ha de pagar algun impost per l'autoconsum d'energia solar?

El govern va derrocar el 2018 l’anomenat «Impost al sol» i ara ja no hi ha cap mena d’impost amb aquest tipus d’instal·lacions.

Incorporen bateries les instal·lacions de Pirineu Solar?

Si, la opció de bateries és molt interesant en instal·lacions a cases unifamiliars ja que permeten desconectar-se totalment de la xarxa elécrica incús en hores sense sol.

Què passa amb l'energia generada i no consumida?

Actualment la normativa no permet obtenir un descompte, realitzar balanç net o vendre-la al mercat per a les instal·lacions de petita potència tipus 1. Així l’energia que es genera i no s’autoconsumeix, s’injecta a la xarxa sense contraprestació. Les noves directrius europees en matèria d’energia atorguen un dret al ciutadà de poder vendre o intercanviar l’energia excedentària, i aquestes han de ser traslladades a principis de 2019.

Puc tenir problemes a la coberta al instal·lar els panells solars?

Les instal·lacions d’energia solar, tant tèrmica com fotovoltaica ja fa més de 30 o 40 anys que es troben a les cobertes dels habitatges, edificis, naus industrials, i els sistemes utilitzats per a l’ancoratge d’aquestes a les cobertes estan totalment comprovats. Per a cada tipus de coberta, existeixen diferents sistemes que garanteixen tant el correcte ancoratge a la coberta com la perfecta impermeabilització d’aquesta, tant a curt com a llarg termini, ja que són sistemes que tenen una vida útil d’entre 25 i 40 anys. Al món hi ha milions d’instal·lacions realitzades i sense cap tipus de problema per a la coberta. Consulta les solucions disponibles per a la teva coberta.

Què són els inversors de corrent?

L’inversor de corrent és un dispositiu que pren l’electricitat en corrent continu produïda pels panells solars i el converteix en electricitat de corrent altern utilitzable per tots els electrodomèstics, llums i dispositius que poden connectar-se a la xarxa d’electricitat de una casa. Normalment s’instal·la en una paret exterior de casa, o en el garatge.

Tens dubtes?

Ens encantarà poder ajudar-te